6.4.2019

Mistä kotisivujen hinta koostuu? - 6 kohtaa miten hinta rakentuu

Mistä kotisivujen hinta koostuu?

Kotisivujen hinta koostuu eri vaiheista, niihin kulutetuista työtunneista ja kotisivujen tekijän ammattitaidosta. Koti sivuostoksilla ollessasi sinun on hyvä tietää, mistä kaikesta maksat ja mistä kaikesta loppuhinta koostuu. Koti sivuja kehittävillä yrityksillä voi olla hyvin poikkeavat hintahaarukat, mutta samalla heidän lopputuloksensa voivat olla hyvinkin samannäköisiä. Käymme tässä blogikirjoituksessa läpi, mistä kaikesta kotisivujen hinta todellisuudessa koostuu, ja miksi tällä alalla hintaerot ovat niin mittavia.

Työvaiheet ja miten ne vaikuttavat kotisivujen hintaan

1. Yhteydenotto ja yhteinen suunnittelu

Kaikki alkaa siitä, kun asiakas on meihin ensimmäisen kerran yhteydessä. Mikäli asiakas on käyttänyt hintalaskuriamme, tiedämme jo todella suuren osan siitä, mitä asiakas vaatii uusilta sivuiltaan. Suunnittelu ja keskustelu sivustojen sisällöstä ei vielä itsessään nosta kotisivujen hintaa meillä. Haluamme tarjota asiakkaalle mahdollisimman hyvän kuvan siitä, mitä he voivat odottaa lopputulokseksi ostaessaan palvelun meiltä.

2. Kotisivujen rungon ja ulkoasun suunnittelu

Seuraavaksi aloitamme rungon ja ulkoasun suunnittelun vaatimustenne mukaan. Pystytämme kehitysympäristön kotisivuillesi itse rakentamallemme kehityspalvelimelle. Poiketen kilpailijoista, olemme rakentaneet automatisoidun järjestelmän pystyttämään WordPress-sivun kaikilla tarvitsemillamme lisäosilla, teemoilla, konfiguraatioilla ja sivurakenteilla. Tämä automatiikka nopeuttaa sivun rakentamista useilla tunneilla, ja tämä säästö näkyy kotisivujemme hintatasossa selkeästi. Pääsemme alle kymmenessä minuutissa rakentamaan sivun ulkoasua teille. Ulkoasu rakennetaan yleensä käyttämällä sivurakentajia, kuten Elementor tai Oxygen Builder. Näin saat edullisesti hyvin uniikin ulkoasun, etkä kaikkialla muualla nähtyjä ilmaisteemoja.

3. Sisällön tuottaminen tai sisällön asettelu

Jos tuotatte itse sisällön (kuvat, tekstit ja logot) kotisivuillenne, niin kotisivujen hinta on huomattavasti alhaisempi verrattuna siihen, että me tuotamme sisällön teille. Syy tähän on työtunnit, joita ei juurikaan pysty automatisoimaan tai leikkaamaan ilman, että laatu kärsii. Muokkaamme tarvittaessa teidän luomia tekstejänne ja kuvia sopimaan sivuille ottaen samalla hyvin huomioon hakukoneoptimoinnin. Tämä työvaihe vie valtaosan koko projektista ja nostaa kotisivujen hintaa kotisivujen suuruuden mukaan.

4. Erikoisominaisuudet

kotisivujen hinta voi nousta hyvinkin korkealle, mikäli tarvitsette erikoisominaisuuksia. Normaalit yhteydenottolomakkeet, kalenterit ja kuvagalleriat eivät hintaa juurikaan nosta, mutta kun puhutaan vaikka yli viidenkymmenen tuotteen. Verkkokaupasta, sivujen hinta nousee jo useilla sadoilla euroilla. Verkkokaupat ja ajanvarausjärjestelmät vaativat huomattavasti työtunteja ja testailua, että ne toimivat varmasti oikein. Mikäli sivut eivät sisällä mitään erikoisominaisuuksia, jää kotisivujen hintakin alhaiseksi.

5. Muutokset

Esittelemme sivut jo hyvin varhaisessa vaiheessa asiakkaalle, jotta vältymme edestakaisista muutosten teoista. Koska kehitämme sivut kehityspalvelimellamme, pystymme tarjoamaan linkin ja salasanan sivujen esikatseluun. Tällä tavalla emme tee turhaa työtä, ja asiakas pääsee ilmaisemaan mielipiteensä heti eri versioiden välillä. Näin säästämme useita työtunteja ja kotisivujen hinta pysyy alhaisena. Mitä enemmän muutoksia tehdään alkuperäisiin vaatimuksiin, sitä enemmän työtunteja syntyy, joka kasvattaa kotisivujen hintaa.

6. Ylläpito, webhotelli ja domain-osoite

Lopuksi kun hyväksytte lopullisen version, alamme siirtämään sivuja palvelimellenne tai hosting-palvelulle. Saatte itse päättää, mitä palveluntarjoajaa haluatte käyttää. Tuonetti tarjoaa myös pienille ja keskisuurille kotisivuille webhotelli-palveluita. Tarvitsette myös domain-osoitteen (esim. www.tuonetti.fi) ja kotisivujen ylläpidon. Ylläpidon voitte hoitaa itse, ja koulutamme teidät tekemään tämän, mikäli niin haluatte. Tarjoamme teille kuitenkin ylläpitopalveluita, jolloin me päivitämme sivunne teidän puolestanne ja teemme pieniä sisältömuutoksia pyynnöstänne.

Kotisivujen hinta esimerkkien kautta

Hintalaskurillamme voit laskea hinta-arvion halutunlaisille kotisivuille. Valitsemalla tarvitsemanne ominaisuudet, tiedät jo noin 500 euron tarkkuudella, mikä kotisivujenne hinta tulee olemaan. Pienen tai keskisuuren yrityksen informatiiviset kotisivut sisältävät useasti 3-4 sivua ja keskimäärin noin 200 sanaa sivua kohden. Sivuilla saattaa myös olla yhteydenottolomake ja kuvagalleria. Tällaiset sivut maksavat meillä noin 500 - 1500 €. Hinnan alhaus johtuu täysin käyttämistämme työmenetelmistä, joilla olemme pystyneet minimoimaan työtunnit karsimatta laadusta.

Kirjoittanut Tuomas
Yrittäjä @ Tuonetti
Vahva kotimainen verkkokumppani
© 2023 Tuonetti . Kaikki oikeudet pidätetään.